Annyira szerettem a tárkonyos pulykaragulevest. Nálunk az volt a karácsonyi leves. A kedvenc részem a gomba és a tárkony volt. Ez ihlette a gombakrémet is.
Hozzávalók:
egy fél fej zeller (fehérrépával is nagyon fini)
15 dkg gomba
5 dkg kesudió beáztatva (minimum 2 órára)
1/4 közepes pritaminpaprika
1 gerezd fokhagyma
tárkony
(koktélparadicsom)
Elkészítés:
A zellert lereszeljük (én a legnagyobb lyukon csináltam) és kész is a "tészta". Szerintem mindenképp próbáljátok ki, én nem szerettem se a zellert, se a fehérrépát és olyanok is azt mondták, hogy finom, akik előtte fújogtak az ilyenekre ;) Vegyetek szép zsengét!!
A krémhez csak egy botmixerre van szükség. Egy pár darab gomba és a koktélparadicsom kivételével a maradék hozzávalót öntsük össze és indulhat a turmixolás! A kesudiótól krémes lesz, mintha tejfölös lenne, a pritaminpaprikától szép színű és édeskés, a tárkony meg nyamiiiiiii!!! (De persze más fűszert is használhattok. Kakukkfű is jól illik ezekhez a dolgokhoz.)
Szerintem még finomabb, ha vágtok a tetejére paradicsomot és gombát!
Jó étvágyat, jó egészséget
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése