Nagyon szerettem valami olyat kreálni, amit még nem csinált senki, így hát egy magyar édesség mellett döntöttem. A drága családomnak készítettem el, ezzel is megköszönve, hogy támogatnak ebben az egészben. :) Remélem nektek pedig megjön a kedvetek egészséges sütik "sütéséhez" :)
Hozzávalók:
50 dkg datolya
50 dkg dió
8 banán
fél mangó
karobpor (kakaópor )
fahéj
szerecsendió
Elkészítés:
a cukormáz utánzat:
A fél mangót törjük össze fél kiskanál fahéjjal és egy kis szerecsendióval a botmixer segítségével. Én tettem bele egy kis darab fagyott banánt és egy pár szem áztatott datolyát is, hogy még krémesebb és édesebb legyen. Mérjük le a torta átmérőjét és egy teljesen lapos tálat fedjünk le sütőpapírral (szilikonosat használtam). Miután elegyengettük a kívánt méretre, üssük óvatosan a pulthoz, hogy teljesen sima felületet kapjunk. Majd tegyük be a mélyhűtőbe 15 percre, vegyük ki, vágjuk háromszögekre és tegyük vissza.
"tészta":
A tészta elkészítéséhez szükség van egy food processor-ra. Csak bele kell dobálni 40 datolyát (azért magozzátok ki), 40 dkg diót és 4 kiskanál karobport. Akkor van kész, ha kis labdába gyúrható a tészta.
krém:
A 8 banánt kis darabokra törve tegyük a mélyhűtőbe minimum 4 órára. (Legjobb, ha már előző nap betesszük.) Minimum egy nappal a "sütés" előtt 10-12 datolyát áztassunk be egy kevés vízbe. (Hűtőben eláll több napig is.) Minnél több datolyát használunk, annál édesebb lesz a krém. A fagyott banánt és a beáztatott datolyát botmixerrel keverjük ki.
A tortaforma alján egyengessünk el 2-3 evőkanál kókuszreszeléket. (Ettől nem ragad majd le) Nyomkodjunk bele a tésztából egy vékony réteget aztán a banánfagyikrémet lassan (nehogy felemelje a ténytát, mint ahogy nekem) kenjük el rajta. Ezt ismételjük, amíg van miből.
Én a krémet hagytam a tetejére, de ez gondolom ízlés kérdése. Tegyük a tortára a fagyott mangó lapokat és ha maradt még a banánkrémből, egy kis karobporral keverve felhasználhatjuk a torta díszítésére! :)
Jó étvágyat, jó egészséget!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése